Korte voorstelling

Marc Sleen MuseumIn het unieke kader van een voormalige krantenredactie biedt het Marc Sleen Museum een overzicht van de talrijke facetten van het buitengewoon oeuvre van deze uitzonderlijke auteur. Het permanente deel omvat diverse tentoonstellingen over het leven en werk van Marc Sleen. Hoewel Sleens bekendste stripreeks vanzelfsprekend Nero is, komen ook de talrijke nevenreeksen als Oktaaf Keunink, De Lustige Kapoentjes en Piet Fluwijn en Bolleke uitgebreid aan bod. Ten slotte worden ook 3 thema’s uit zijn oeuvre verder uitgewerkt: safari, politieke cartoons en ronde van Frankrijk.

In een leeshoek kunnen de bezoekers niet alleen kennismaken met het werk van Marc Sleen in verschillende talen, maar kan ook secundaire literatuur geraadpleegd worden.

De Stichting beheert ook meer dan 15.000 originelen van Marc Sleen. Het hele jaar door wordt daarvan Museum een selectie voorgesteld in de Gallery van het Marc Sleen.

Alle teksten van het museum zijn in het Nederlands, Frans en Engels.

Marc Sleen Museum Marc Sleen Museum Marc Sleen Museum Marc Sleen Museum Marc Sleen Museum Marc Sleen Museum Marc Sleen Museum Marc Sleen Museum Marc Sleen Museum Marc Sleen Museum

De Nerowandeling

Wandel met Marc Sleen
en Nero door Brussel

Download gratis
de routebeschrijving

Actueel

THE MAKING OF NERO & Co

15/06/2015 > 16/06/2016

Aan de hand van foto’s van de auteur in actie,…
Meer…

Nocturne in het Marc Sleen Museum

27/11/2014 > 27/11/2014

Een swingend bezoek aan het Marc Sleen Museum en de tijdelijke tentoonstelling Nerorock.
Meer…

Stichting Marc Sleen
Zandstraat 33-35
1000 Brussel
Tel.: + 32 (0)2 219 19 80
Fax: + 32 (0)2 219 23 76
visit(arrobe)marc-sleen.be
Praktische info & plattegrond
Stichting Marc Sleen

Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Top